Contact

Wat zijn de risico’s van kalk in uw water voor de boiler?

Kalk in uw water heeft effect op uw boiler en zorgt voor heel wat problemen en kosten. Een koude douche die u liever vermijdt. Wat zijn de risico’s en hoe kunt u deze voorkomen?

Kalk bij u thuis

Woont u in een regio met hard water? Dan hebt u vast de nadelen van kalk gemerkt. Uw tegels slaan wit uit, warmwaterkranen raken verstopt, apparaten gaan stuk, uw wasgoed is minder zacht, … Kortom, kalk heeft een invloed op heel uw huis. Maar wist u ook dat het uw boiler aantast?

Kalk in warm water

In ons huishouden gebruiken we regelmatig warm water. Dit wordt meestal opgewarmd door een warmwaterketel oftewel boiler. Zitten er teveel calcium- en magnesiummineralen in het water dan kan er kalk ontstaan. Die zet zich op den duur af in uw boiler.

Gevolgen van kalk in de boiler

Kalk zorgt ervoor dat uw boiler minder goed werkt en rendement verliest. Hierdoor moet u langer wachten op warm water. De boiler moet meer moeite doen waardoor er heel wat energie verloren gaat. Wist u dat bij 5 mm kalkaanslag 25 procent meer energie verbruikt wordt? Na een tijd gaat de boiler stuk en wordt u verrast door hoge herstellings- of vervangingskosten én een hoge waterfactuur. Van een koude douche gesproken…

De boiler ontkalken

U kunt uw boiler regelmatig laten ontkalken door een sanitair- en verwarmingsspecialist. Hij gebruikt hiervoor bijvoorbeeld een zuuroplossing. Of u kunt ook zelf aan de slag met azijn. Maar wees eerlijk, hebt u hier het geld en de tijd voor? Voorkomen is nog steeds beter dan genezen. Kies daarom voor een duurzame oplossing zoals een waterontharder.

Voorkom een kapotte boiler en hoge kosten

Laat u een waterontharder installeren, dan start uw boiler met zacht water. Kalkaanslag krijgt dus geen kans. De ontharder verwijdert immers calcium- en magnesiummineralen uit het water. Deze hechten zich aan de harsen in het toestel en worden vervangen door natriumionen.

Een waterontharder van Kinetico - Aquacare

Kinetico - Aquacare pakt de negatieve gevolgen van kalk in uw water aan. Elke dag werken waterexperten aan oplossingen om de beste waterbehandelingsproducten te ontwikkelen. Dankzij de uitvinding van de niet-elektrische waterontharder met dubbele harstank genieten gezinnen en bedrijven 24 uur op 24 van het beste water. Meer dan 45 jaren expertise en ervaring maken van Kinetico-Aquacare een expert in waterbehandeling.

Wilt u hoge kosten door hard water vermijden? Vraag hieronder vrijblijvend gratis advies op maat over waterontharders.

Vraag een prijsofferte aan

Wilt u de kwaliteit van uw water verbeteren met een waterontharder? Vraag hier vrijblijvend uw persoonlijke offerte aan. Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend voor de offerte en om u verder te informeren.

Vul hieronder uw gegevens in:

Of bel het gratis nummer 0800 22 002